Stille og rolige dager

Standard

Jeg elsker romjulen, for da er alt så stille og rolig. Ingen butikker åpne (ikke før imorgen iallefall) og ingen som stresser.

Romjul eller romhelg eller mellomjul er en norsk betegnelse for perioden mellom julehelga og nyttår, det vil si fra tredje juledag 27. desember til og med nyttårsaften 31. desember. Tradisjonelt var romjula imidlertid perioden mellom helligdagene i jula og trettendedagen (Hellig tre kongers dag 6. januar). Ordet romhelg kommer fra det norrøne rúmheilagr som betyr «som ikke trenger å holdes strengt hellig».

Romjula er for mange i Norge preget av julefred og hjemmehygge med ferie eller stille arbeidsdager, skolefri, familiebesøk og spesiell julemat som grøt, pepperkaker og nøtter. Romjula kan bestå av rolig inneliv med mye spising, men også turer ut, refleksjon og ettertanke. Før var det også vanlig å gå julebukk i romjula. En nyere tradisjon er å knuse og spise pepperkakehuset en har lagd, i romjula eller uka etter. Stadig flere i Norge reiser utenlands i forbindelse med jul- og nyttårsfeiringa, og romjula er blitt høysesong for mange feriesteder.

Romjula benyttes også ofte til å bytte julegaver i butikkene, for eksempel klær, bøker, plater, spill og elektronikk.

Jeg syns det er noen herlige dager. masse kvalitetstid med familie og venner, god mat og masse flotte samtaler. Og stille og rolig. Koselige filmer på tv, kanskje litt strikking eller papirhobby, og ellers bare slappe av!

Var så heldig å få et gavekort på fotmassasje til jul, og gjett om jeg gleder meg til å bruke det!

Nei, nå skal jeg kikke litt innom Folkia.no, for har fått spørsmål om å bli med på en reise i mars (vil ikke avsløre noe enda!!). Dessverre må depositum betales ganske raskt, så tror nok det blir et bitteline lån så lenge 🙂

Så får dere ha en fortsat fin romjul, så sees vi i det nye året!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s